iPhone 7 Plus Portrait mode – Как да снимаш професионално с телефона си.

 

Как да снимаш професионално с телефона си?
iPhone 7 Plus – Portrait mode

Снимка направена с iPhone 7 Plus в Portrait mode (източник)

Kамерата на iPhone е най-популярната камера в Света, спрямо пручване на Apple и популярността й се повишава сред професионалистите, съдейки по Flickr.

Все повече професионалисти се насочват към камерата на iPhone, защото е лесно преносима, носиш я в джоба си и когато имаш нужда от снимка е винаги до теб.

Камерата на iPhone 7 се счита за една от най-добрите единични камери сред смартфоните, но тук идва и черешката на тортата. Apple, решават да вдигнат летвата и въведоха двойната камера в новият си смартфон iPhone 7 Plus.
Използвайки „умна“ комбинация от софтуер и хардуер, Apple са успели да постигнат заснемане, до сега присъщо само на професионалните DSLR фотоапарати.

iPhone7Plus

Защо са Ви две камери, как да ги използвате?

Първата вградена камера е оригиналната – снабдена с широкоъгълен обектив. Втората камера е с телефото обектив и точно това ти дава възможност да се насладиш на Apple магията за професионално заснемане със смартфон iPhone 7 Plus.

Какво по-различно мога да правя с двете камери на iPhone 7 Plus?

1. На първо място, поставяме комбинацията между – „Оптично“ и „Дигитално“ приближаване, достъпно благодарение на втората камера с укомплектована с телефото обектив. Натиснете веднъж на изображението и iPhone ще смени камерата на тази с телефото обективът. На появилият се слайдър вие можете да приближите обектът, който заснемате до 10x пъти с дигитално приближаване. Произведеното приближено изображение е с много по- високо качество от предходните смартфони, благодарение на втората вградена камера във iPhone 7 Plus.


2. На второ място, поставяме най-интересната възможност предоставена ни от Apple и двойната камера на iPhone 7 Plus- Portrait mode. Идея пробвана от други компании, но издигната на ново ниво от Apple. С едно натискане на Portrait mode, магията на Shallow depth of field , „Bokeh“ ефектът.
А какво означава тази странна и магична дума „BOKEH“.
Извадено от Wikipedia– определението звучи така-
„Боке (на английски: bokeh) е термин от фотографията, с който се означава естетическия ефект на разфокусиране и размиване на светли проблясъци във фона на изображение.“ (Казано просто- разфокусиран фон, светлините се превръщат в сферични фигури и вашият обект магически изскача на преден план/на фокус.).

Photo by travel photographer @pketron, shot on iPhone 7 Plus.iPhone 7 Plus - camera- Portrait mode

Двойната камера на iPhone 7 Plus разчита и отделя лицата на обектите от фонът. Посредством софтуер, разфокусирва фонът от фокусираните лица на снимката. Така получаваме търсеният „Bokeh“ ефект.

 

Как ще изглежда портретната снимка се визуализира на Retina дисплеят пред Вас в Live Preview режим изменящ се в реално време.
Ако се използва правилно и се доразвива, Shallow depth of field , „Bokeh“ ефектът във Portrait mode на Apple iPhone, ще промени напълно камерите и заснемането с личния ти смартфон, изстрелвайки качеството на едно професионално ниво.

3. И двете камери позволяват заснемане в RAW формат. Това Ви позволява професионална гледна точка над заснетите от Вас снимки и тяхното последващо обработване. RAW форматът съдържа в себе си много повече информация за детайли, цветове и светлина от JPG, което ще Ви позволи много по- прецизно да достигнете до желаните резултати във вашите заснети снимки.

В това видео, можете да видите тест на камерите на iPhone 7 Plus и възможностите, които предоставят те.

Влезте и Вие в света на Shallow depth of field , „Bokeh“ ефектът и снимайте като професионалист от модните списания със смартфонът в джоба си.

iPhone 7 & iPhone 7 Plus можете да откриете при нас в iCenter.
iCenter Вашият Apple специалист

Photo by fashion and lifestyle photographer @jersean_, shot on iPhone 7 Plus.
iPhone 7 Plus Portrait mode
2 comments to “iPhone 7 Plus Portrait mode – Как да снимаш професионално с телефона си.”
  1. Pingback: iPhone на десет години - Какво се промени? Топ иновации в iPhone 7

  2. Pingback: Отговор на често задавани въпроси - iPhone 7 и iPhone 7 Plus - iCenter News

Вашият коментар