iPhone на десет години – Какво се промени? Топ иновации в iPhone 7

iPhone на десет години:
Революцията продължава!


iPhones
На 9-ти Януари се отбелязаха 10 години от грандиозното, дебютното представяне на iPhone, променило света на телефоните завинаги. На събитието – Macworld 2007 в Сан Франциско, Steve Jobs представя на света iPhone като комбинация от три продукта – „широкоекранен iPod с тъч контролиране, революционен мобилен телефон и устройство за интернет връзка и комуникация“.

През тези 10 години, iPhone намери място в животите на хората по Света с повече от 1 милиард продадени продукта.
iPhone, бързо, успява да се превърне в революционна платформа за хардуер, софтуер и интегрирани услуги и се превръща във вдъхновение за нови продукти като iPad и Apple Watch. Милионите създадени приложения се превръщат в съществена част от ежедневието на хората по Света.

„iPhone е съществена част от животите на нашите потребители и днес, повече от всякога, променя начина, по който се забавляваме, комуникираме, работим и живеем,“ – казва Tim Cook, CEO на Apple.
„iPhone зададе стандартите за мобилните компютри през първото десетилетие и тепърва започваме. Най-доброто предстои да се случи.

„Забележително е, че от първия iPhone до сегашния последен модел iPhone 7 Plus, сe задава златния стандарт, чрез който се оценяват всички други смартфони. За много от нас, iPhone се превърна в най-съществено важното устройство в нашия живот и го обичаме“, казва Philip Schiller, старши вице-президент на Маркетинга в световен мащаб на Apple.

iPhone original and iPhone 7
iPhone е начина, по който – правим гласови и FaceTime обаждания, как снимаме и споделяме Live Photos и 4K видео, как слушаме стрийминг музика, как използваме социалните медии, как играем игри, как се ориентираме и намирам нови места, как плащаме, как сърфираме в интернет пространството, как пишем e-mail съобщения, управляваме контактите си и календарът със задачи, как слушаме подкастове, гледаме телевизия, филми и спорт и как управляваме фитнес ежедневието и здравето си. iPhone се превърна във всичко това и много повече. И вярвам, че тъкмо сега започваме.“


Топ 6 иновации в
iPhone 7 и iPhone 7 Plus

 1. Най-популярната камера в Света е още по-добра с 12-мегапикселов обектив, оптична стабилизация, и f/1.8 , чрез който  се улавя 50% повече светлина. Всичко това позволява по наситени цветове с повече детайли, дори при слабо осветление. iPhone 7 Plus предлага и двойна камера с Portrait mode и оптично приближаване до 2X.
 2. A10 Fusion chip е най-мощния чип поставян в смартфон до сега, с оптимизиране на производителността 120 пъти по-бързо, и  графична производителност 240 пъти по-бърза в iPhone 7 от оригиналния iPhone.
 3. Стерео говорителите произвеждат уникален и чист звук, който е два пъти по-силен от този на iPhone 6s, подобрен dynamic range на звука и високо качество на говорителите.
 4. Първият водоустойчив iPhone. Изцяло променените и подобрени тестови резултати на инженерите, осигуряват защита от разливане, напръскване с вода и от прах.
 5. Най-яркия  и много по-цветен Retina HD дисплей, поставян някога в iPhone, с широка гама от цветове по кино-стандарт, отлична цветова наситеност и отчетливост и най-добрата възможност за цветова настройка в мартфон индустрията.
 6. Премахване на стандартния аудио жак и появяването на безжичните Bluetooth слушалки Apple AirPods.
  Apple AirPods в магична кутийка, създават революция в слушането на музика и променят изцяло играта.


Топ 8 подобрения в iOS 10.

iOS 10 беше най-голямото събитие за iOS,
с иновации включващи:

 1. Внедряване на силата на App Store в Messages (съобщенията);
 2. Memories (спомени), прибавени към вашите снимки;
 3. SiriKit за разработчици, така че приложенията могат да контактуват със Siri;
 4. Ново Home приложение, което прави по-лесна и сигурна: настройката, управлението  и контрола на вашия начален екран, събиращ всичко на едно място;
 5. Подобрено приложение Maps (Карти), което е по-просто и интуитивно за използване от всякога;
 6. По-голяма яснота и простота във всички аспекти при употребата на Apple Music (музика) приложение;
 7. Уведомяване за извънредни новини и платени абонаменти в News (Новини) приложението;
 8. Над 100 нови и подобрени emoji (емотикони) в iOS 10.2

iCenter, Вашият Apple специалист


Посетете iCenter.bg , където ще намерите всички Apple продукти, аксесоари и още много.

Продуктите са налични и в магазините ни „iCenter“ в моловете- Варна, Бургас и Стара Загора.

Източник на изображенията – (Apple – Newsroom)

Вашият коментар