Първи поглед към iPhone X

Как изглежда, какво ново ще видим в новопредставения iPhone X ?

 

iPhone X screen

На 12 септември Apple представиха в официална презентация необикновения iPhone X, чиито дизайн и интелигентност надминаха и най-високите очаквания. Модела ще се предлага в две памети – 64Gb и 256Gb и двата стандартни за Apple цвята – Silver и Space Gray .
С обещана дата за първи бройки 3 ноември iPhone X оглави листа на най-търсения телефон в Световен мащаб. С изглед на предходни години се очаква до месец по-късно модела да е разпространен и в цяла Европа.

 

Голям дисплей

iPhoneX екран
5,8-инчов дисплей Super Retina от стилно заоблени ъгъл до ъгъл. Разливащ се в ръката, удобен за окото, iPhone X е с първият iPhone с OLED екран – силно контрастни и наситени цветове, плътни, още по-отчетливи и ярки.

Нов дизайн

iPhone X дизайн
iPhone X е не само красив, но и с най-издръжливото стъкло, добавяно в телефон някога. В профил е корпус изработен от хирургическа неръждаема стомана, което не пречи да се зарежда безжично, за което е създаден. iPhone X е и първият телефон на марката Apple, които може би поставя край на Ера “Home button” и начало на интелекта, разпознаващ собственика си в лицето на Face ID технологията. А жестовете са по-семпли, плавни и познати – с едно приплъзване се връщаме към начален екран.

Разпознаване на лица

Face ID е новият метод за отключване на iPhone X. Само с един поглед. Отключваме и удостоверяваме самоличността си, сигурно запазваме конфиденциалността си. В официалната презентация (от септември 2017) Фил Шилер сподели, колко усилия, обучения, тестове и време е отнело създаването на интуитивната технология Face ID, която е пъти по-надеждна от предшественика си Finger Print заложен от iPhone 5S до iPhone 8/8 Plus.

Facial Mapping е настройка от първоначалното стартиране на iPhone X – “запознаването” се случва с инструкции за описване на кръг с лице и поглед към предната камера на телефона. Камерата маркира и анализира прецизно лицето на потребителя, за да изгради многоизмерна “карта” на лицето. iPhone X face recognition

Толкова интуитивна и адаптивна Face ID не се влияе от промени като новата Ви прическа, грим, шапка, брада или шал.
Face ID може да се ползва за отключване на iPhone X, Apple Pay, iTunes & App Store и за автоматично попълване на паролите в Safari (Safari AutoFill).

iPhoneX Face

Усмихни се – камерата те очаква!

iPhoneX камера
Най-високо ниво технология в малък мащаб – TrueDepth камера с усъвършенствани технологии от Face ID до камерите. От сигурността до заснемане на снимка.

Selfi Portrait Mode е още по-богат. TrueDepth ще направи най-доброто селфи – кадъра в преден план ясен, а фона замъглен. Portrait Lighting е още една фукнция към Portrait Mode, която с помощта на ефекти ще направи обикновената снимка професионална. Portrait Mode е в бета версия, въпреки това качеството на снимките е ненадминато високо и е много вероятно да очакваме през следващата година още иновации.

Изпрати емоцията си.

Предай емоция в избрани емотикони с твои мимики и глас – Animoji !
Animoji е забавно и лесно – изберете образ емотикона, запишете посланието си и го изпратете. TrueDepth анализира мускулните движения и ги пренася с точност в 12 емотикони Aniemoji, карайки я да оживява с Вашите емоция. И може да добавите и гласово послание.


Професионално ниво


   iPhone X е с две 12МP камери и с 12МP сензор. Снимките никога не са били с толкова висока отчетливост и наситен цветен спектър. Добавените филтри за цветове и сензори за дълбочина създават ефекти, каквито до сега са постигани в професионални фото-студиа.
Dual OIS – всяка камера е със собствена оптична стабилизация, което допринася за отлично качество на видео и снимки в движение и при слаба светлина.
Подобрение има и в оптичното увеличение, така при снимките получаваме 10х, видео 6х, без да променя качеството.


Интелигентна сила

Ново поколение интелигентност, спяща в iPhone X. А11 Bionic невронен процесор с 6 мощни ядра способен да обработи до 600 млн. операции в секунда. В състояние на обичайна работа в действие са от две до четири ядра, само при необходимост А11 активира шестте ядра да работят. Четирите основни ядра с до 70% по-висока производителност за плавна, интуитивна и мигновена реакция.
Освен за работа A11 Bionic е и професионалист за незабравими ефекти, превръщайки игрите в реалност и задачите в удоволствие. iPhone X, както предшественика си iPhone 8 Plus може да се похвали с 3Gb рам памет. Чудесно!

iPhone X графичен процесор
Графичния процесор GPU е подобрен с до 30% – графиките не са били по-точни и навременни. Кадъра е движение в реалността.
iPhoneX графика

Батерия с по-дълъг живот

iPhone X  е с характер – когато не се ползва активно или е в покой процесора A11 Bionic работи с малко количество енергия, която е достатъчна. Автоматичното настройване запазва батерията и пести заряд. iPhone X идва с капацитет 2716mAh, повече заряд – повече време.

Зареждане без кабел
iPhone X зарядно
 iPhone X е създаден и за безжично зареждане. За него бе създаден AirPower – за iPhone, Apple Watch, AirPods. Неговото пристигане се очаква през 2018г.  AirPower е лек, компактен и достатъчно широк за три устройства.


iOS 11 в iPhone X – познаваме я!

iPhone XiPhone X
iOS 11 е различна в iPhone X, не и непозната.
Новия дизайн на iPhone X внесе промени в изгледа и подредбата на iOS 11.
Може да проверите колко е часът в горен ляв ъгъл на екрана, когато екрана е отключен. Обхват, WiFi, Battery power са разположен и горен десен ъгъл.
Предвид, че X не разполага с Home button жестикулациите са интуитивни до познатите ни днес в iPhone 6S,7,8.
iOS 11 ни обединява с Apple Music, където мое да открием с приятели музика и да я споделим. Освен това е полезен помощник, когато искате да промените декора у дома, да обиколиш непознат град, да се видиш с друг цвят коса или да си представиш автомобила с друга боя.

Възможност за всеки.


 Независимо от всичко, iOS разполага с фикнции в iPad и iPhone, за да се ползва от хора с увреждания. Функции за улеснен достъп като VoiceOver, Асистент на докосване, свързване със слухов апарат, Аудио помощник и още 26.

В очакване сме да опознаем всички изненади на Свръхмощния iPhone X.

5 comments to “Първи поглед към iPhone X”
  1. Pingback: За по-добър живот на батерията - iCenter News

  2. Pingback: Apple TV 4K по-мощен от всеки друг - iCenter News

  3. Pingback: Apple Park ще отвори на 17.11.2017г. - iCenter News

  4. Pingback: Apple Update iOS 11.1.2 - iCenter News

  5. Pingback: Intel и 5G в бъдещето на Apple - iCenter News

Вашият коментар