Да надникнем в iPhone X

 

 

Какъв е магическия чип в iPhone X ?

iPhone

Преди десет години Apple представи първия iPhone и промени света. Днес изваждаме 18-ия итерация на Apple – iPhone X. С закръглените си краища и дисплея от край до край ние сме сигурни, че това е iPhone, който Стив си представи през всичките тези години, но сега, когато мечтата му се осъществи , ще бъде ли толкова влиятелен, колкото и първият?
– iFixIt

iPhone

 

В случай, че вече сте притежател на iPhone X може би имате интерес да видите новите технологии отвъд изящния корпус. Всъщност в iPhone X откриваме прилика с първите модели – iPhone, iPhone 3, iPhone 3G (с изключение на камера, Lightning конектора и стоманената лайсна).

iPhone

Проектиран да се отваря настрани, iPhone X, след iPhone 7 Plus  може да въведе нов стандарт в сервизната ера. Наличието на лепило в някои участъци може да усложни последващ ремонт, дори подмяна на счупен дисплей може да се окаже трудна мисия.


Дънна платка
Оранжево: X крие малка дънна платка с два чипа, 30 % по-малка от тази на предшественика си iPhone 8 Plus. Същата компактна платка е изработена в два слоя, което е практикувана технология в първите телефони на марката.

2 х батерия
Червено: Две клетки батерии, вместо една в iPhone X служат за допълнително място за разполагане на останалите компоненти. Този телефон е снабден с батерия от 10,35 Wh (2716 mAh при 3,81 V)

Жълто: Високоговорителя на слушалката е преместен, за допълнително място за предните сензори

Чип
Оградения в зелено компонент е “магическия” чип, намиращ се между Taptic Engine и долен говорител, които е интересно да разберем с каква мисия е внедрен. Доверени източници споделят, че вероятно този чип комуникира с фукнция за зареждане на телефона. Така де – става дума за безжичното зареждане.

Инфрачервения сензор се намира под Face ID и точковия проектор, наречен TrueDepth.

Камера
Двойната камера е изолирана със специална скоба, за предотвратяване на повреда по фините компоненти при изкривяване , освен това камерите са закрепени с пяна, за да се оптимизира стабилизиращата функция.

iPhone камераКратък извод: Apple безспорно повеждат напред с иновациите на технологично ниво с всеки нов продукт. По-специално внимание към iPhone X – софтуера е изненадващо впечатляващ, но и това, което е заложено под красивия корпус е връх над възможностите на съвременната Смарт-индустрия.
За съжаление недостатъкът на този умен дизайн е, че ремонтът на корпуса ще бъде изключително труден и дори почти невъзможен в някои случаи. Хидроизолиращите елементи могат да бъдат пречка при ремонт.  Повреден дисплей може да се подмени, без да се премахва Face ID  (биометричен хардуер за идентификация на лица), а подмяната на батерии е вече улеснена задача.

С пожелание да не се стига до ремонт iPhone X има нещо повече завиден интелект, с които да Ви изненада.

Трябва Ви удароустойчив калъф за iPhone X ?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Вашият коментар