Microsoft пусна официално Edge браузър за iOS

 

Edge браузър за iOS


Днес Microsoft официално пусна в действие Edge браузър за iOS.
Компанията направи приложението на разположение в бета миналия месец за първи път, но сега е достъпно за всички. Microsoft Edge е досъпен вече и за  iPhone.
За момента не се очаква скорошно оптимизиране за iPhone X или iPad.

 

За кого е Egde на iOS ?

 

Алтернативният уеб браузър ще привлече предимно iPhone потребители, ползващи компютър с Windows вместо Mac.
Интереса се дължи на  функцията „Продължи на компютъра“, която мести уебсайт от версията на браузър за мобилна версия. Това е вече позната за Apple потребителите фукнция от Handoff и Continuity между iOS и macOS.

 

Функционалност

Предвид, че Edge е браузър, в него срещаме обичайните функции като любими, история, частен режим и списък за четене. Паролите и данните за вход също се синхронизират между компютър и iPhone, в допълнение имаме и вграден четец на QR кодове. Гласовото търсене позволява на потребителите да задават въпрос и Microsoft Edge да търси в „по-естествени и познати начини“, отколкото традиционните търсения.

Bing, Google или Yahoo могат да бъдат зададени като търсачка по подразбиране в Microsoft Edge for iPhone, по подобен дизайн като версията за настолни компютри. В мобилната версия няма помощник на Microsoft от Cortana или вградено блокиране на реклами.

 

Съвместимост

 

В iOS, Microsoft използва машината на WebKit на Apple, както се изисква за всички браузъри на трета страна на платформата. От гледна точка на съвместимостта, Microsoft заяви, че Edge за iOS трябва да съответства на версията на Safari, която понастоящем е налична за iPhone.
Имайте предвид, че подобно на други уеб браузъри на трети страни, Microsoft Edge не може да бъде активиран като браузър по подразбиране на iPhone.
Познатите функции на Microsoft Edge, като Hub, позволяват на потребителите да организират мрежата по начин, който урежда бъркотията, което улеснява намиране, разглеждане и управление на съдържанието в движение.


Egde има още да се подобри !

Един основен пропуск е поддръжката на iPad. Това означава, че все още ще трябва да жонглираме информацията си в два браузъра, за ползващите предимно Apple . Освен това Edge браузър все още е асоцииран с пощенските кутии на приложението на iPhone X.
Браузърът първоначално е достъпен в САЩ, Китай, Франция и Обединеното кралство, като има повече региони и езици, които да следват. Приложението все още не е оптимизирано за размера на екрана на iPhone X.

Microsoft Edge е достъпен в App Store сега като свободно изтегляне за iOS 9 и по-нова.
Кое ще изберете –  Safari или Chrome?

Вашият коментар