Apple TV у дома

Какво представлява тази черна кутийка ?

Apple TV 4К  (последен модел на пазара) е устройство за игри, гледане на предавания, филми с отлично качество и 4K HDR посредством съвместим телевизор.

Как се свързва ?
Използвайте Apple TV по-лесно от всякога с дистанционното в комплекта! При Apple TV 4K дистанционното вече разполага с тъч управление, което е по-интуитивно от предходното, а Siri вече е на бутон разстояние.
За настройването ще са нужни WiFi мрежа и двустранен HDMI кабел :
1. Свържете Apple TV към вашия телевизор*, посредством HDMI към HDMI кабел (не се предлага в комплекта Apple TV).
2. Свържете Apple TV към електрическата мрежа. Стартирайте телевизора и изберете източник на визуализация (избира се номер на порт HDMI, към които е включен Apple TV).
3. След като Apple TV се стартира ще попита какъв език за работа предпочитате, регион в които сте понастоящем,  по какъв метод желаете да активирате Apple TV :
– Активация с помощта друго Apple устройство (iPhone, iPod, iPad):
Отключете Вашия iPhone, iPad, Mac > Settings > Bluetooth > On и оставете
устройството максимално близко до Apple TV.  Изисква се като следваща
стъпка да въведете Вашата Apple ID регистрация.
– Активация ръчно:
изберете WiFi мрежа, с която устройството да се настрои и да
работи. Изисква се като следваща стъпка да въведете Вашата Apple ID
регистрация.
Телевизорът трябва да разполага с HDMI вход*

Как се ползва ?

Apple TV е домашния Apple любимец, които разполага с меню, познато от iPhone, iPod, iPad – iTunes, iMusic, App Store от които да изтегляте по обичайния начин приложения, Pictures , Music, търсачка, настройки.
Създателите на Apple TV произведоха последните си модели, включително 4-генерация с вградена 32GB и 64Gb за директно сваляне на филми, музика и игри, за да не се налага както в първите генерации файловете да отнемат мястото в iPhone, iPod, iPad. Удобно!

Apple TV и Mac / Windows ?

Може да свържете Apple TV с iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, посредством Home Sharing. За да се случи това Ви е нужна последна версия на програмата iTunes на Вашия Mac, избор на Home Sharing и въвеждане на същото Apple ID, което Apple TV познава. По този начин запознавате двете утройства и те могат да коминукират по между си. При потребители с Windows настолни и протативни компютри е нужно да се ползва допълнителен платен
софтуер (AirParrot, AirPlay) за осъществяване на безжичната връзка.

Siri в Apple TV

Търсачката се управлява на интернационалните езици, приложими във всички Apple устройства

Повикайте познатата помощничка Siri със специално поставения бутон на дистанционното, поискайте да намери за Вас най-новите филми, определено заглавие на приложение или интерактивна игра.
В случай, че Ви се слуша музика тя ще помогне да потърсите из стилове музика, имена на певци и заглавия на песни.

 

Снимки в Apple TV

В случай, че не сте ползвали Apple TV вероятно се чудите с какво би се напълнила библиотеката Photos (Снимки) в това устройство. iCloud е не малка част от екипа на Apple и ще предостави всеки запазен момент, кадър или видео, съхранено в облачното пространство от Вашите Apple устройства.

 

Леснодостъпна подредба – интитивен избор.


Подредено в стил Apple

Apple не са били разхвърляни и това се вижда отново в организираността на Apple TV. Имаме бибилиотека за всяко изтеглено и/или платено приложение от iTunes, a вече закупени приложения актуализирани от разработчика в 4К резолюция се обновяват напълно безплатно.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Вашият коментар