Активиране на „Повиквания на други устройства“ – iPad, Mac

Настройка: Активиране на обаждания чрез Wi-Fi

До момента потребителите на няколко Apple устройства с една регистрация управляваха синхронизацията на звънене от Messages и FaceTime в настройките на телефона.

Повикванията, минаващи по WiFi мрежата до сега изискваха, две свързани към една мрежа устройства – iPhone и например iPad.
Сега с функцията „Повиквания на други устройства“ ще можете да приемате и получавате телефонни обаждания, дори когато вашият iPhone не е наблизо или дори не е включен.

Ще покажем как да активирате тази опция.
1. Уверете се, че Wi-Fi повикванията са активирани на вашия iPhone,  това ще позволи на iPad, Apple Watch или Mac да извършват и приемат телефонни разговори, когато iPhone е изключен.

Настройка: Активиране на обаждания чрез Wi-Fi2.  
Вземете iPad и отворете „Settings> FaceTime> Calls from iPhone“ и се уверете, че опцията е активирана. Вземете Mac, натиснете „⌘ + Space“ и въведете „FaceTime“. След това изберете FaceTime горе вляво, „Preferences“ и изберете „Calls from iPhone“.


Настройка: Активация на повиквания от iPhone на Mac

 

Ако обажданията по Wi-Fi са активирани, вече следва да можете да осъществявате повиквания от вашия iPad или Mac, без да е необходим iPhone.

Без тази функция ще сме ограничени до обхвата на iPhone.
И точно като обажданията по Wi-Fi, ще можем да излезем със своя iPad или Mac в други държави и пак да осъществяваме телефонни разговори, стига iPhone да е у дома и да е включен.

В родната си страна ще можете да осъществявате телефонни обаждания от вашия iPad или Mac, дори ако iPhone е изключен.

Използването на „Calls on Other Devices“ и „Wi-Fi calling“ е отлична възможност, да имате достъп от дистанция с вашите устройства по отношение на осъществяването на повиквания. Тя предлага много по-голяма гъвкавост, отколкото традиционно, и най-важното е, че е безплатна (освен ако вашият оператор не плаща такси за Wi-Fi).

Можете да управлявате „Calls on Other Devices“ на своя iPhone, като отидете на „Settings > Phone > Calls on Other Devices“.

 

Вашият коментар