Apple Watch на бъдещето – управление с движения и жестове

Apple Watch в Бъдещето

Apple получи патент,  за усъвършенстване интуитивността на технологиите.
Компанията ще вложи способността за реакция и управление с движения и жестове в  предстоящите версии на watchOS и Apple Watch.

Упоменатия патентет е със специален номер 9,939,899 и отговаря за „вмъкване на движение и жест от устройство, което може да ползва в движение.“

Apple изследва и изучава задълбочено този тип технология, с мисъл за утрешния ден , в които биха възникнали ситуации, при които способността на потребителя да контролира с устна команда или да направи жест за досег с техниката би бил ограничен. Според патента „интелигентният мозък“ може да разполага с множество фотодиоди, всеки сондиращ приетата светлината на различна позиция по повърхността на устройството, която е обърната към ръката на потребителя.

Изпълнение на жест с присвиване на пръстите към длан

 

Изпълнение на жест с присвиване в юмрук


Примерите на схемите по-горе ще послужат за запознаване на модели в сензорни данни, регистриране на жестове, които ръката е способна да описва.
Сложна задача,  тъй като тъканта се разширява и свива и анатомичните характеристики на тъканта се движат по време на жеста – всяко движение ще бъде уловено, изчистено и опростено до основи, за да се постигне резултат на подчинение от команда на дете, така и от команда на възрастен.

 

еволюцията на Apple Watch

 

Apple пишат за иновации на различни нива – много от тях са за изобретения, които никога не видели бял Свят.  Никога не бихме разбрали за всички тях, но следим всяка стъпка напред – момента, в  които им се дава път да се материализират в истински продукт.

Вашият коментар