Научи повече любопитни факти за новия MacBook Air 2018

Apple през октомври 2018 г. представи нов дизайн за MacBook Air,  на ексклузивно събитие този октомври от Apple в Ню Йорк. Apple фокусират внимание към продукти, оптимизирани върху творчеството и изкуствата за това и неслучайно събитието беше в бруклинската музикална академия “Howard Gilman Opera House”.

Редом с третото поколение iPad Pro уширен екран и система за лицево разпознаваме, преди около седмица беше представен и по-мощен вариант на Mac mini и обновен страхотен MacBook Air с Retina дисплей.

Представени бяха няколко нови продукта, сред които и новия зашеметяващ MacBook Air. В комбинация с най-новата операционна система OS X Mojave, новият MacBook Air е най-лекия портативен ежедневен компютър подходящ за всеки, който обича да работи и твори с лекота и да се концентира върху онова , което върши.

Новият MacBook Air се очертава да бъде хит в преносимите компютри за още дълги години напред, както историята го познава.

Дизайн

Apple е запазил същия корпус на MacBook Air , но днес е с 10% по-тънък , с едва 17% по-малък обем и тежи по-малко от четвърт килограм. MacBook Air е направен от изцяло рециклирана алуминиева сплав , продукция на Apple. Новата околоожна рамка, обгръщаща дисплея е по – фина и дискретна.

Цветове

 Компютърът ще бъде наличен в три цвята:

  • Сребърен
  • Aстро-сив
  • Златен

Брилянтен дисплей на ретината

Безспорно, най-голямата промяна в новият MacBook Air е брилиянтиният 13,3″ Retina display. Стандартната резолюция е 2500 x 1600, a в Mac Book Air 2018  е с разделителна способност 2560 х 1600 – с повече от 4 милиона пиксела.
Изображенията придобиват ново ниво на детайлност и реализъм. Текстът е толкова остър и ясен, че ще почувствате, че четете документи, имейли и уеб сайтове на печатна страница и с 48% повече цветове от предишното поколение, всичко, което виждате, е богато и жизнено. Дисплеят се показва точно до ръба на корпуса, което прави границите с 50% по-тънки от преди. Така че можете да се съсредоточите върху това, което е на екрана Ви.

Разширената сигурност и удобство на Touch ID 

Разширената сигурност и удобство на Touch ID вече са вградени в MacBook Air. Просто поставете пръста си върху сензора за Touch ID и Mac Ви се отключва. Използвайте пръстовия си отпечатък, за да получите незабавен достъп до заключени документи, бележки и системни настройки, без да въвеждате още парола.

Apple T2 Сигурност Чип

Подобно на MacBook Pro, новият MacBook Air включва чип T2 и сензор за пръстови отпечатъци на Touch ID, който да се използва вместо парола. Чипът T2 е предназначен да направи MacBook Air по-сигурен със SSD контролер за криптиране на данни в движение и Secure Enclave, за да осигури сигурен процес на зареждане. Чрез чипа T2 винаги има функционалност „Hey Siri“ . MacBook Air – Hey Siri винаги е готов да отвори приложения, да намери документи, да слуша музика и да отговаря на вашите въпроси.

Напълно обновена клавиатура – прецизни, по- стабилни клавиши

Клавиатурата MacBook Air от последно поколение разполага с механизъм на пеперуда – осигуряващ четири пъти по-голяма стабилност от традиционните ножични механизми, както и с по-голям комфорт и отклик. А индивидуалните клавишни светлини с LED светлинен индикатор със сензор за околната светлина Ви помагат да пишете в условия на слаба осветеност.

Подобрен тъчпад- Повече място за жестове с няколко докосвания

Спийдърът Force Touch Ви позволява да взаимодействате с вашия Mac по различни начини, базирани на фините разлики в налягането.  Имате прецизен контрол и единна реакция – независимо от това, къде кликвате върху тракпада – както и много място за мулти-докосване жестове като щипка и увеличение. Пръстите ви ще се чувстват като у дома.

Перфектния универсален и ежедневен преносим компютър

 Процесорът Intel Core i5 от осмо поколение ви помага да се справяте с ежедневните задачи, да четете имейли и да сърфирате в интернет, да създавате презентации и редактиране в iMovie. До 16GB ram памет Ви позволява да работите безпроблемно дори при отворени множество приложения, докато до 1.5TB за съхранение на SSD ви позволява да стартирате приложения с лекота и осигурявапредостатъчно място за всичките ви документи, снимки и видеоклипове.

Живот на батерията

MacBook Air е с до 12 часа живот на батерията. Проверете имейла, сърфирайте в мрежата, пазарувайте онлайн, пишете документи, гледайте видеоклипове, управлявайте електронни таблици, защото MacBook Air е готов да e в режим на работа до 13 часа – без прекъсване.

Един универсален порт – Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 съчетава ултра високата честотна лента и ултра-универсалността на индустриалния стандарт USB-C, за да създаде един универсален порт, а MacBook Air има два от тях. Thunderbolt 3 интегрира трансфер на данни, зареждане и видео изход в един съединител, доставящ до 40Gb / s пропускателна способност за два пъти по-голямата честотна лента на Thunderbolt 2. Съществуващите устройства са лесно свързани с кабел или адаптер. И Thunderbolt 3 е обратим, така че без значение как го включите, той винаги е с дясна страна нагоре.

Thunderbolt 3 позволява да се свързжете MacBook Air с hdmi, usb, vga адаптери към периферия.

Повече бас за по-пълен звук с по-голям обхват

MacBook Air звучи по-добре от всякога. Стерео високоговорителите осигуряват два пъти по-ниски баси и с 25% повече от предишното поколение. По-широкият стерео звук създава потапяне на звука, когато слушате музика или гледате филм.

Подобрена камера с висока разделителна способност

FaceTime Камера с висока разделителна способност позволява на един или много от вашите приятели и семейство да ви видят……. а три микрофона работят за по-точно улавяне на вашия глас за FaceTime обаждания, и разговори със Сири.

Първият Mac с 100% рециклиран алуминий

Създаването на това бижу от рециклирана алуминиева сплав
е едно ново начало за грижата на Apple към природата.
Важно беше да отбележат на презентацията, че рециклирането и ползването на изцяло възобновяеми източници на енергия е увереност за потребителите.

Специално преработения рециклиран алуминий е със същите сила, издръжливост и безупречен блясък.  Тайната е в подгововката в ситни стружки от възстановен алуминий, които са преработени в няколко преливания до пергектното атомно ниво за това, което утре ще докоснат пръстите и ще погалят очите за ново изживяване.

 

 

.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Вашият коментар