Научи повече за новия Mac mini

На състоялия се в Бруклин, Ню Йорк Apple Event беше представен най-новото поколение Mac mini 2018.

Mac mini 2018 е в състояние да впечатли всеки потребител не само с размерите си, но и със сериозната мощност, която се крие в компактния корпус. Mac Mini не е толкова популярен, колкото са лаптопите на Apple, но истинските фенове на бранда знаят, че това е една от малките, но ценени гордости на компанията.

Дългоочакваният нов модел Mac Mini е всичко, което можем да искаме от домашен компютър, който обаче може да догони производителността и на по-скъпите компютри.

В допълнение към това, че е страхотен портативен компютър, Mac mini захранва всичко, от автоматизацията на дома до гигантските ферми. Притежава процесори Intel Quad-core и 6-ядрени процесор и Intel UHD Graphics 630, Mac mini има още повече изчислителна мощност за задачи от индустриален клас.  Независимо дали провеждате концерт на живо или тествате най-новото приложение за iOS, Mac mini е най-краткото разстояние между страхотна идея и чудесен резултат. Mac mini разполага с висока производителност 2666MHz DDR4 SO-DIMM памет за повече бързина и работа с големи файлове или с множество виртуални машини.  Вече можете да конфигурирате още повече памет – до 64GB – за да изпълнявате още по-тежки натоварвания.

 • до 5 пъти по-бърза работа на системата
 • до 60 % по-бърза интегрирана графика на intel2
 • до 6- ядрени процесора Intel Core i5 ili i7
 • до 4.6 GNz Turbo Boost
 • 70 % повече мощност
 • до 64 GB памет
 • устройствто за съхранение до 2 TB ssd
 • до 4 пъти по-висока скорост на четене
 • скорост на четене до 3.4 GB/S

  Haul приложения

  Mac mini вече включва памет, базирана на PCIe, с до четири пъти по-голяма скорост на четене от предишни опции за флаш. Така че можете да зареждате гигантски файлове и да стартирате приложения по-бързо от всякога – и с наличния 2TB SSD, ще имате два пъти повече пространство.

  Надеждна сигурност

  Mac mini разполага с Apple T2 Security Chip – второ поколение персонализиран Mac silicon, проектиран от Apple, за да направи Mac mini още по-сигурен. T2 Security Chip обединява няколко контролера в едно и включва Coprocessor Secure Enclave, който осигурява основата за криптирана памет и сигурни възможности за зареждане.

  Mac mini е с астро-сив цвят.

  Оперативната памет скача до 64GB при работна честота от 2,666MHz, а тази характеристика може да бъде допълнително персонализирана.

  Вградената памет може да стигне до завидните 2 терабайта, но по-важната част от нея се крие в това, че тя вече е Flash, което означава само едно – четири пъти по-висока скорост на запис и четене, спрямо тази в предишното Mac mini поколение.

  Компактните размери на Mac mini разполага с Thunderbolt 3 порта, два USB-A порта, допълнителен аудио изход, Gigabit или 10-Gig Ethernet в зависимост от конфигурацията и HDMI 2.0. Охлаждащата система е преработена, както и външният вентилатор на задната част на машината.

Вашият коментар