Съвети за удължаване живота на зарядното устройство за Вашия смартфон

Случвало ли Ви се е да спре да зарежда кабелът на Вашия телефон? Ще Ви дадем няколко  основни съвета, как да удължите живота на Вашето зарядно устройство, без прекалено много усилия. Важно е да използвате правилно зарядното устройство. В кабела има тънки жици, които лесно могат да се прекъснат. Двата края на кабела са особено податливи на огъване и скъсване. По-долу са изброени основните инструкции как да се грижите за зарядното устройство.

1. Внимавайте как навивате кабела, тъй като възлите могат да разрушат деликатните проводници в него.

За да запазите по – дълго време кабела внимателно го обвийте около ръката си и не го навивайте на възел.

2.Бъдете внимателни при огъванията! Напреженията при натиск не влияят добре на кабела.

Една от най-често срещаните причини за скъсване на кабелите се дължи на това, че неволно се упражнява силен натиск върху тях.

3. Издърпайте зарядното устройство по правилния начин

Бъдете внимателни при изключване на кабела. Докато изваждате зарядното устройство, поставете едната си ръка на електрическия контакт и използвайте другата ръка, за да извадите зарядното устройство.

При дърпане на кабела от жака за зареждане на телефона, използвайте двете си ръце и хванете твърдата част вместо кабела.

4. Използвайте пружина от писалка, за да запазите кабела непокътнат

Отворете писалка, за да извадете пружината и прикрепете единия й край към кабела на зарядното устройство. След това поставете пружината върху кабела и я плъзнете до върха, най-близо до ръба на буксата за оптимална защита!

5.Обвийте кабела с конец за  бродиране.  

Вземете конец за бродиране, измерете конеца, така че да е четири пъти по-дълъг от кабела на зарядното устройство. Обвържете нишката до края на кабела и оплетете гривна около него, за да го подсилите.

6.Купете подсилен кабел

Друг вариант, освен простите трикове по-горе е да закупите подсилен кабел за iPhone. По този начин ще се предотвратява изкривяването му и евентуално счупване. Подходящ вариант са кабелите на марката X-doria. Те са сертифицирани за  качество от Apple MFI * и са с 2 години гаранция.

* MFI – Made for iPhone (одобрение от Apple Corp. за надеждност и изправност на аксесоара)

Търсете продукти с този знак:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Вашият коментар