Как да защитите батерията на Вашия iPhone в студено време ?
  1. Поддържането на телефона през зимата ще удължи живота на мобилното Ви устройство. В тази статия ще Ви дадем съвет как да се грижите за батерията на Вашия iPhone  в студеното зимно време, за да издържи за по-дълъг период от време.
1.Дръжте батерията на оптимална работна температура

Според Apple идеалната температура на околната среда, при която да използвате устройството, е между 0°C и 35°C градуса по Целзий. Използване на устройство с iOS при много студени условия извън неговия работен обхват може временно да скъси живота на батерията и това да доведе до изключване на устройството. 

Използването на Вашето мобилно устройство, когато температурата е под температурата на замръзване, или когато температурата е над 35°C, може да доведе до трайно увреждане или до ускоряване на загубата на капацитет. Ако не се грижите за устройството си, като го зареждате при екстремни температури на околната среда, разпадът на батерията може да се случи дори по – бързо.

2. Инсталирайте актуализации на iOS

Използвайте най-новата версия на iOS, защото винаги се актуализира и всяка актуализация обикновено носи подобрения в ефективността на батериите. Колкото по-ефективна е Вашата батерия, толкова по-малко се използва и колкото по-малко се използва, толкова по-дълъг е нейният живот. 

3.Не позволявайте на батерията да се изтощава до край

Не трябва да позволявате батерията да пада до край, защото това вреди изключително много и би могло да скъси нейния живот и издръжливост. Необходимо е, за да поддържа добра техническа изправност на батерията, както и за да държи по-дълго време заряд, зареждайте устройството си преди то да е сигнализирало за изтощена батерия.

4.Пазете устройството от топлина

Литиево-йонните батерии имат по-лош враг от неопитното им зареждане и това е топлината. Състоянието на батерията на вашият смартфон ще се влоши много по-бързо, когато тя е гореща, независимо дали това е в резултат на използване на устройството или просто защото сте оставили смартфона си на слънце или до печката. Батерията на смартфона Ви се чувства най-комфортно при 0 градуса по Целзий, при тази температура батерията губи само около 6% от капацитета си за една година, докато при жеги загубата е от 20% до 35 %. 

5.Дръжте батерията заредена

Ако Вашето мобилно устройство Ви даде предупреждение за ниска температура или се изключи от само себе си, не изпадайте в паника. Не се опитвайте да го рестартирате веднага или да го загреете прекалено бързо, защото може да нанесете дълготрайни щети на батерията. Вместо това, дръжте го на топло място (като джоба си), докато вътрешната температура се регулира,  след това можете да възобновите използването.  В случай, че телефонът Ви се изключи, не го рестартирайте, изчакайте малко и дайте време на телефона си да се затопли. Рестартирането на телефона веднага може да причини повече вреда на телефона Ви и да съкрати живота на батерията.

6.Изключете телефона при замръзване

Ако сте забравили смартфона си дълго време на студа, най-доброто нещо би било да го изключите и да го оставите да се затопли до нормалната стайна температура, преди да го ползвате отново. Това не само ще предотврати образуването на конденз, но и ще намали риска от допълнителни увреждания по електрониката.

7.Съхранявайте телефона на топло място, когато е студено

Това може да изглежда очевидно, но колкото повече време можете да задържите телефона си в джоба си или на топло място, толкова по-добре. 

Related Posts