MacBook Air

Добре дошли
в света на MacBook Air

Новият MacBook Air  е по-тънък и лек , и разполага с брилянтен Retina дисплей, Touch ID, последно поколение клавиатура и Force Touch тракпад. Емблематичният клиновиден корпус е изработен от 100% рециклиран алуминий, което го прави най-екологичния Mac до този момент, а  с целодневната си батерия, MacBook Air е твоят перфектен преносим и многофункционален лаптоп.

MacBook Air

Ретина дисплей

Безспорно, най-голямата промяна в новият MacBook Air е брилиянтиният 13,3″ Retina display. Стандартната резолюция е 2500 x 1600, a в Mac Book Air  е с разделителна способност 2560 х 1600 – с повече от 4 милиона пиксела. Изображенията придобиват ново ниво на детайлност. Текстът е толкова остър и ясен, че ще почувствате, че четете документи, имейли и уеб сайтове на печатна страница и с 48% повече цветове. Дисплеят се показва точно до ръба на корпуса, което прави границите с 50% по-тънки от преди. Така че можете да се съсредоточите върху това, което е на екрана Ви.

Дизайн

Apple е запазил същия корпус на MacBook Air , но днес е с 10% по-тънък , с едва 17% по-малък обем и тежи по-малко от четвърт килограм. MacBook Air е направен от изцяло рециклирана алуминиева сплав , продукция на Apple. 

 

Разширената сигурност и удобство на Touch ID

Разширената сигурност и удобство на Touch ID вече са вградени в MacBook Air. Просто поставете пръста си върху сензора за Touch ID и Mac Ви се отключва. Използвайте пръстовия си отпечатък, за да получите незабавен достъп до заключени документи, бележки и системни настройки, без да въвеждате още парола.

Apple T2 чип за сигурност

Новият MacBook Air включва чип T2 и сензор за пръстови отпечатъци на Touch ID, който да се използва вместо парола. Чипът T2 е предназначен да направи MacBook Air по-сигурен със SSD контролер за криптиране на данни в движение и Secure Enclave, за да осигури сигурен процес на зареждане. Чрез чипа T2 винаги има функционалност „Hey Siri“. MacBook Air – Hey Siri винаги е готов да отвори приложения, да намери документи, да слуша музика и да отговаря на Вашите въпроси.

Напълно обновена клавиатура – прецизни,
по- стабилни клавиши

Клавиатурата MacBook Air от последно поколение разполага с механизъм на пеперуда – осигуряващ четири пъти по-голяма стабилност от традиционните механизми, както и с по-голям комфорт и отклик. А индивидуалните клавишни светлини с LED светлинен индикатор със сензор за околната светлина Ви помагат да пишете в условия на слаба осветеност.

Перфектния универсален и ежедневен преносим компютър

 Процесорът Intel Core i5 от осмо поколение Ви помага да се справяте с ежедневните задачи, да четете имейли и да сърфирате в интернет, да създавате презентации и редактиране в iMovie. До 16GB ram памет Ви позволява да работите безпроблемно дори при отворени множество приложения, докато до 1.5TB за съхранение на SSD Ви позволява да стартирате приложения с лекота и осигурява предостатъчно място за всичките ви документи, снимки и видеоклипове.

Живот на батерията

MacBook Air е с до 12 часа живот на батерията. Проверете имейла, сърфирайте в мрежата, пазарувайте онлайн, пишете документи, гледайте видеоклипове, управлявайте електронни таблици, защото MacBook Air е готов да e в режим на работа до 13 часа – без прекъсване.

Повече бас за по-пълен звук с по-голям обхват

MacBook Air звучи по-добре от всякога. Стерео високоговорителите осигуряват два пъти по-ниски баси и с 25% повече от предишното поколение. По-широкият стерео звук създава потапяне на звука, когато слушате музика или гледате филм.

Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 съчетава ултра високата честотна лента и ултра-универсалността на индустриалния стандарт USB-C, за да създаде един универсален порт, а MacBook Air има два от тях. Thunderbolt 3 интегрира трансфер на данни, зареждане и видео изход в един съединител, доставящ до 40Gb /s пропускателна способност за два пъти по-голямата честотна лента на Thunderbolt 2. Съществуващите устройства са лесно свързани с кабел или адаптер и Thunderbolt 3 е обратим, така че без значение как го включите, той винаги е с дясна страна нагоре.Thunderbolt 3 позволява да свързжете MacBook Air с hdmi, usb, vga адаптери към периферия.

Подобрена камера с висока разделителна способност

FaceTime Камера с висока разделителна способност позволява на един или много от Вашите приятели и семейство да ви видят, а трите микрофона работят за по-точно улавяне на Вашия глас за FaceTime обаждания, и разговори със Сири.

Първият Mac с 100% рециклиран алуминий

Създаването на това бижу от рециклирана алуминиева сплав е едно ново начало за грижата на Apple към природата.Специално преработения рециклиран алуминий е със същите сила, издръжливост и безупречен блясък.  Тайната е в подготовката в ситни стружки от възстановен алуминий, които са преработени в няколко преливания до перфектното атомно ниво за това, което ще докоснат пръстите и ще погалят очите за ново изживяване.

Цветове

                                                     Астро-сиво                                                          Златен                                                               Сребърен

Macbook Air

Поразяваща лекота. 

Изберете и сравнете своя MacBook Air

Touch ID 1.6GHz Dual-Core процесор с Turbo Boost до 3.6GHz 128GB Storage
 • 1.6GHz двуядрен процесор Intel Core i5 от 8-то поколение с Turbo Boost до 3.6GHz
 • Ретина дисплей
 • 8GB 2133MHz LPDDR3 памет
 • 128GB SSD памет 1
 • Intel UHD Graphics 617
 • Докоснете ID
 • Принудително докосване
 • Два порта за Thunderbolt 3
Touch ID 1.6GHz Dual-Core процесор с Turbo Boost до 3.6GHz 256GB Storage
 • 1.6GHz двуядрен процесор Intel Core i5 от 8-то поколение с Turbo Boost до 3.6GHz
 • Ретина дисплей
 • 8GB 2133MHz LPDDR3 памет
 • 256GB SSD памет 1
 • Intel UHD Graphics 617
 • Докоснете ID
 • Принудително докосване
 • Два порта за Thunderbolt 3
1.8GHz Dual-Core процесор с Turbo Boost до 2,9GHz 128GB съхранение
 • Двуядрен процесор Intel Core i5 от 5-то поколение 1.8GHz
 • Turbo Boost до 2.9GHz
 • 8GB от 1600MHz LPDDR3 памет
 • 128GB SSD памет 1
 • Intel HD Graphics 6000

Аксесоари за Mac