Intel и 5G в бъдещето на Apple

Технологичния свят не спира да се върти и не познава граници. До скоро поддръжката на 3G и 4G, LTE се приемаше за екстра и предимство.
Днес четем и говорим за станалите вече практика тестове на мобилните компании по следващата технология – 5G.

Intel® 5G модем представен на CES през ноември 2017, успешно комуникира в обхват 28GHz.Според Fast Company, позовавайки се на източниците на Intel, инженерите на Apple работят в тясно сътрудничество с производителя на процесори, за да въведат 5G стандарт в новите устройства на голямата корпорация.

5G се очаква да постигне скорости, които са 10 до 100 пъти по-бързи от средната 4G връзка, при гигабит в секунда или по-висока,  наред с по-ниска латентност и други предимства.

За момента в тестови период компанията T-Mobile успяха да постигнат скорост на изтегляне 12Gb/секунда на 5G-мрежата. Това е 1200 пъти по-бързо от средната американска скорост 4G LTE.

 

Ще има ли 5G в iPhone ?

Според Fast Telecom, моделите Qualcomm 5G ще изискват по-специализирани функции от операторите, много от които няма да бъдат спазени, което кара Apple да смята, че Intel биха били подходящи за внедряване бъдещите устройства.

Apple е „силно наклонена“ към избора на 5G модема на Intel за своите бъдещи iPhone отрочета, според Fast Company. Инженерите на Apple твърдят, че вече работят с Intel за предстоящата 5G технология. Дискусиите на Apple с Qualcomm за 5G модеми, междувременно, бяха описани като „ограничени“.

Целта на мисията е да се изгради модемът на Intel върху интегрираната система на чип (SoC), който да съдържа CPU, GPU и други компоненти на iPhone. SoC ще бъде проектиран съвместно от Intel и Apple и ще бъде произведен от Intel.

Intel съобщава, че има хиляди хора, работят по технологията 5G, в стремеж да се надмине работата на настоящия продукт от Qualcomm и по този начин да спечели договор от Apple. Тази сутрин (17/11/17) компанията Intel заяви, че е направила „значителни постижения“ в своя безжичен продукт, за да ускори работата на 5G. Според тях работата по 5G модема успешно приключи от край до край .  А модема е с елемент силиций, което според Intel е „ключов момент в развитието му“.

 Кога ?

Intel очаква първите си 5G чипове да се появят през 2019 г., преди широкото разпространение на 5G мрежи. T-Mobile едва днес заяви, че планира да пусне в експлоатация мрежата от пето поколение в САЩ до 2020 г. и повечето от превозвачите в САЩ вече експериментират с ограничени опити.

От друга страна операторите в Световен мащаб планират да завършат тестването на технологията до 2019. 

5G ще я очакваме вероятно през 2020 г. Ще изчакаме,  за сега сме доволни от 4G мрежите.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
One comment to “Intel и 5G в бъдещето на Apple”
  1. Pingback: Първи поглед към iPhone X - iCenter News

Вашият коментар