Как да направите най-добрата си снимка с Вашия iPhone

Искате ли да откриете функциите на камерата за по-добри снимки?

В тази статия ще научите как да използвате всички функции на Вашата камера. И Вие ще имате възможността да правите страхотни снимки – снимки, които никой няма да повярва, че са заснети с iPhone!

1. Бързо стартиране на камерата, за да не пропускате невероятни снимки!

Можете бързо да отворите iPhone XS камерата от всеки екран включително  и от заключения екран. За да отворите iPhone XS камерата от заключения екран, плъзнете наляво. Камерата Ви ще се покаже на екрана.

Ако сте на друг екран, използвайте този трик: плъзнете надолу от горния десен край.Центърът за управление ще се отвори.След това може да отворите иконата на камерата.

Използвайте бързите функции за стартиране на камерата, това ще Ви помогне да не пропускате снимки.


2. Тайно правете снимки с бутона за звук

Смятате ли някога, че искате да правите снимки на хора, без те да знаят, че ги снимате? При уличната фотография  не искате Вашите обекти да Ви виждат, когато правите снимки. Можете да направите снимка, като използвате бутоните за сила на звука на вашия iPhone XS.Отворете приложението Камера. Сега всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона за увеличаване на звука или бутона за намаляване на звука и камерата ще направи снимка!

 Ако субектът Ви знае, че го снимате, ще са склонни да замръзнат и да не са естествени.

3. Изберете правилните настройки за най-добрите снимки

Първо, активирайте мрежата. Решетката разделя екрана на камерата на вертикални и хоризонтални трети.

Правилото за третините е важен принцип във фотографията.За да създадете най-добрата композиции, поставете основните характеристики на една сцена по линиите на мрежата.

И за още по-впечатляващи изображения, поставете основните обекти, където се пресичат мрежите, в  точките на свързване.

На снимката по-горе крановете са разположени на точките на свързване. Това създава по-артистичен и добър образ на обекта.

Как да активирате мрежовите линии?

Докоснете иконата настройки на началния екран. След това изберете камера и докоснете опцията мрежа , и ще стане в зелено.

4. Изберете режим на снимане за най-невероятни снимки

Режимите на снимане са опциите, които се изпълняват в долната част на екрана на iPhone XS.

Режимът Portrait (Портрет) се използва за създаване на ефект с дълбочина на перспективата. Това Ви помага да създадете снимка, която запазва обекта отчетлив, същевременно създавайки красив замъглен фон

Режим Slo-Mo Ви позволява да правите видеоклипове – в забавен кадър. 

След това имаме режим на квадрат.  Всичко, което прави, е да изреже изображението в квадрат – намалявайки разделителната способност в процеса.

Pano режим. С него можете да вземете широки панорами. Използвайте го, за да снимате много широки или много високи сцени.

Как  да правите зашеметяващи портрети с режим Портрет?

Портретният режим работи, като идентифицира предмета и фона на Вашата снимка. Той използва софтуер, за да замъгли фона.

Уверете се, че светлината е силна. Ако е твърде тъмно, тогава портретният режим не може да работи добре.

iPhone XS предлага съвсем нов разширен режим за портрет.Първо, трябва да отворите портрет в приложението снимки. След това натиснете Редактиране .

Ползата от напредналия режим Портрет е, че можете да контролирате количеството на снимката, която е във фокус.Погледнете плъзгача в долната част на екрана. Ако плъзнете наляво, номерата стават по-високи. Плъзнете надясно и числата намаляват. В същото време, количеството на размазването на фона се променя!

По-високите числа осигуряват по-малко размазване. По-ниските числа осигуряват повече размазване. Можете да изберете размера на размазването на фона. Използвайте новата функция на iPhone Xs  за по-добре портретни снимки.

Какво е портретно осветление?

Portrait Lighting настройва портретна снимка, без изобщо да правите никакви снимки . Използва се софтуера на Apple, за да се разпознае лицето във Вашата портретна снимка. Софтуерът променя лицето на обекта Ви, за да даде илюзията за студийно осветление.

Как използвате портретното осветление?

Първо, настройте вашия iPhone XS камера в режим Портрет. Ще видите ред от икони в долната част на екрана. Това са опциите за осветление на портрети.

Естествената светлина е опцията по подразбиране.

Studio Light осветява лицето на обекта. Contour Light прави малко повече от Studio Light. Той осветява светлините и задълбочава сенките на обекта. Това създава изваян вид. Stage Light Mono придава същия вид като Stage Light – с изключение на това, че превръща снимката в черно и бяло.

Всички тези опции за портретно осветление създават изображения, които изглеждат като заснети в студио.

И винаги можете да промените тези ефекти след заснемането на снимката!

Отворете портрета си в приложението Снимки, след това натиснете  Редактиране.

5.Ръчно фокусиране за по-добри ясни снимки

Ръчното фокусиране е просто и интуитивно. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете мястото, където искате да се фокусира камерата!

Ръчният фокус също е много полезен, когато снимате сцени с множество обекти. Вашият iPhone няма да знае кой обект да се фокусира – така че трябва да го посочите!

6.Използвайте Smart HDR за заснемане на сцени с висок контраст.

Включете Smart HDR, когато снимате сцени с висок контраст. Използвайте го, когато снимате пейзаж при залез или обект с ярко небе във фонов режим.

Smart HDR е нова функция на iPhone XS. Предишните iPhone предлагаха HDR функция. Но Smart HDR е подобрена версия. С тази функция се правят по-добри и ярки изображения на сцени с висок контраст.

Донесете живот на Вашите снимки с живи снимки

С Live Photos вашият iPhone записва какво се случва 1,5 секунди преди и след като направите снимка. Това, което получавате, е повече от страхотна снимка; това е момент, уловен с движение и звук.

Когато отворите приложението „Снимки“ и намерите своето живо изображение, натиснете и задръжте изображението.

Когато отворите приложението „Снимки“ и намерите своето живо изображение, натиснете и задръжте изображението.

Използвайте режим Burst за заснемане на зашеметяващи екшън снимки

Burst Mode Ви позволява да заснемете повече снимки за много кратко време. В iOS устройствата, режимът Burst обикновено заснема поредица от снимки със скорост от десет кадъра в секунда. Това е полезна функция, когато се опитвате да уловите действието, което се случва твърде бързо за нормалната ви реакция. Например, заснемането на спортове като скейтборд действия е най-добре да се използва, като се използва burst режим, вместо нормален режим, за да се правят непрекъснати снимки.Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Вашият коментар